پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/01/14

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

می‌توانید کارهای زیادی انجام دهید تا حضور در بیمارستان از حالت کسل‌کننده فاصله بگیرد. عروسک، ملحفه یا پتوی مورد علاقه کودک را همراه داشته باشید. این کار به‌خصوص برای کودکان کم سن و سال‌تر احساس راحتی و آرامش بیشتری فراهم می‌کند

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، کارشناس ارشد پرستاری کودکان این مرکز آموزشی درمانی با توجه به رابطه اضطراب و بیماری و بستری شدن کودکان اظهار داشت: تجربه حضور در بیمارستان می‌تواند زندگی شما و کودک شما را تحت تاثیر قرار دهد. دنیای بیمارستان با دنیای خانه، بسیار متفاوت است. ممکن است شما، همسرتان، کودک بیمار و سایر اعضای خانواده با چالش‌ها و احساسات شدیدی دست و پنجه نرم ‌کنید. در نتیجه، جای تعجبی ندارد که احساس ترس و نگرانی داشته باشید.

فروتن نسب ابراز داشت: بیماری و بستری شدن کودک یکی از منابع اصلی تنش و اضطراب برای خانواده می باشد، والدین جهت ارائه مراقبت و حمایت کافی از کودک باید از آرامش روحی برخورداربوده و نیازهایشان برآورده شود، خانواده منبع اصلی و اولیه جهت حمایت از کودک بیمار می باشد. بحران ناشی از بیماری و بستری شدن کودک یکی از منابع اصلی تنش و اضطراب برای خانواده به شمار می آید. 

وی تصریح کرد: ناباوری، احساس گناه، خشم، عصبانیت و ناامیدی از جمله احساسهایی هستند که والدین در این دوران تجربه می کنند.  برای اینکه والدین بتوانند مراقبت و حمایت کافی را از کودک بعمل آورند باید از آرامش روحی برخوردار باشند، بنابراین درک نگرانیها و عوامل استرس زا کمک می کند تا مراقبتی با کیفیت بالاتر به کودک ارائه شود.

کارشناس ارشد پرستاری کودکان در ادامه افزود:  اکثر مادران برای تامین نیازهایشان به حمایت پرستاران نیاز دارند و مراقبین باید ارتباط نزدیکی با آنها داشته باشند تا نیازهای آنها را تشخیص و برآورده سازند. شناسایی عوامل ایجادکننده استرس و نگرانی در مادران جهت کاهش استرس والدین و آشنایی با نیازهای والدین جهت تامین و برآورده کردن آنها ضرورت دارد، بنابراین آموزش پرستاران در این زمینه یک گام مثبت و موثر می باشد لذا برای برنامه ریزی در این زمینه باید نیازهای والدین توسط پرستار شناسایی شود.

فروتن نسب اذعان داشت: گسترش و ارتقاء حقوق کودکان یکی از مهمترین نقش های پرستار کودکان می باشد که لازم است به منظور تامین همه جانبه کودک و خانواده در کنار تأمین نیازهای کودک بعنوان مددجوی اصلی، در سیستم مراقبت بهداشتی نگرانی های والدین برطرف و نیازهایشان به خوبی برآورده شود.

 کارشناس ارشد پرستاری کودکان بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج خاطرنشان کرد: به محض اینکه متوجه شدید بستری شدن کودک ضروری است، برای آن برنامه‌ریزی کنید. حتی اقامت کوتاه‌مدت در بیمارستان هم می‌تواند به لحاظ جسمانی خسته‌کننده و به لحاظ عاطفی تجربه دشواری باشد. بنابراین، قبل از بستری زمانی را برای آماده‌سازی کودک و سایر اعضای خانواده اختصاص دهید:

1. کودک و خواهر و برادرانش را برای رفتن به بیمارستان آماده کنید و در این مورد برای آنها توضیح دهید. ممکن است کودک با گشت و گذاری در محیط بیمارستان، صحبت با یک پزشک و یا گفتگویی با سایر کودکان تحت درمان مشابه، احساس آرامش کند. استفاده از کتاب‌هایی درباره بیماری فرزند یا بستری شدن در بیمارستان می‌تواند کمک‌کننده باشد.

2. برنامه‌ای برای مراقبت از سایر فرزندانتان نیز ترتیب دهید. می‌توانید از افراد آشنایی که کودک آن‌ها را دوست دارد در انجام امور روزمره کمک بگیرید. برنامه باید قابلیت انعطاف و تغییر داشته باشد.

3. مدرسه را از شرایط کودک مطلع سازید.
4. لوازم مورد نیاز را بسته‌بندی کنید. لباس، کتاب، اسباب‌بازی و سایر لوازم سرگرم‌کننده برای کودک همراه خود ببرید.
5. در مورد انجام امور منزل نیز برنامه‌ریزی کنید. از دوست، همسایه یا اقوام کمک بگیرید تا گیاهان منزل را آبیاری نماید یا به خانه سر بزند.


فروتن نسب ابراز داشت: یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های کودکان در بیمارستان جدا شدن از والدینشان است. بودن شما در کنار فرزندتان، منجر به احساس آرامش، حمایت و سرگرم شدن کودک خواهد شد.
وی افزود: بیماری، بیمارستان و اقدامات درمانی می‌تواند باعث شود کودکان احساس کنند بدنشان مورد تهاجم قرار گرفته است. اگر مسئولیت انجام برخی از مراقبت‌ها را بر عهده بگیرید، ممکن است فرزند شما احساس بهتری داشته باشد..
وی یادآور شد: می‌توانید کارهای زیادی انجام دهید تا حضور در بیمارستان از حالت کسل‌کننده فاصله بگیرد. عروسک، ملحفه یا پتوی مورد علاقه کودک را همراه داشته باشید. این کار به‌خصوص برای کودکان کم سن و سال‌تر احساس راحتی و آرامش بیشتری فراهم می‌کند